geometria in antichitate
Arheologie,  Geometria spatiului,  Mistere neelucidate

Geometria spatiului la civilizatiile antice

Relatiile sunt fundamentale in natura si acestea implica geometria. Prin urmare, geometria este fundamentala. Oamenii se folosesc de matematica pentru a putea intelege relatiile si geometria.

Anticii au inteles importanta trairii in armonie cu natura. Pentru multi dintre ei, relatia a inclus nu doar Pamantul, Soarele si Luna, ci si indepartatele stelele. Diverse culturi au demonstrat o intelegere profunda a legilor naturii schitandu-le structura.

Templele de pe tot globul pamantesc au fost construite pentru a se conforma legilor proportiei armonice si a ordinii naturale – templele maya, aztece din America, templele budiste din Cambogia, templele grecesti si romane din Mediterana, catedralele gotice din Europa si piramidele din Egipt.

In plus fata de arhitectura, geometria sacra a aparut in multe alte forme, cum ar fi rotile medicale, iconografia religioasa, mozaicurile islamice, modelele de lucru cu noduri (retea) si multe alte modalitati care faceau aluzie la o ordine intrinseca a universului.

In general, fizicienii ignora geometria. Nu vad in ea un mod de rezolvare a ecuatiilor. Insa, ecuatiile sunt rezolvabile in geometrie, fiindca geometria este fundamentul interactiunilor intre particule si trebuie sa folosesti geometria pentru a le rezolva.

Iar geometria spatiului si dinamica spatiu-timp a fost descoperita de cercetatorul Nassim Haramein, care a gasit si o noua solutie la ecuatiile de camp ale lui Einstein. El a descoperit vectorul echilibru si matricea vectoriala izotropa.

Daca ii studiezi pe egipteni, pe mayasi, pe incasi, pe indieni, toti acesti oameni au folosit aceasta geometrie si au descris-o in diverse moduri. Dar ce este foarte impresionant este ca au lasat lucruri foarte tangibile in urma, care au legatura cu geometria.

geometria si piramidele

Marea Piramida din Giza

Dar cum de au fost in stare sa le faca? Am auzit o multime de povesti in scoala, despre cum au fost facute piramidele, nu ca o posibila teorie, ci ca o certitudine.

Cum ca au folosit intre 20.000 si 100.000 de sclavi, sau fermieri care drenau zonele inundate de Nil. Si s-au apucat de facut piramide, intr-o perioada cuprinsa intre 20 si 40 de ani.

Insa, oamenii care scriu asemenea certitudini nu sunt ingineri sau fizicieni, nu e obligatoriu sa priceapa cat de dificil este sa obtii ceva foarte pecis construind cu pietre, sau ca piatra nu poate fi taiata cu unelte de cupru.

Sunt foarte multe semne de intrebare. De exemplu, Marea Piramida din Giza are 147 m inaltime si este construita din mai bine de 2.300.000 de pietre. Si baza piramidei are 5,26 ha. Iar varful e deviat cu doar 6 mm fata de centrul bazei.

O asemenea precizie, dupa ce ai pozitionat 2,3 milioane de pietre, nu poate fi reprodusa in ziua de azi, de niciun inginer din lume, cu toti banii si toata tehnologia existenta la ora actuala.

Mai mult, modul in care este orientata piramida este extrem precis, mai precis decat multe dintre constructiile noastre actuale, inclusiv telescoapele.

piramida satelit

Si mai este o problema, foarte dramatica. Exista blocuri in interiorul piramidei (in Camera Regelui sunt 100 de blocuri de granit), care au fost ridicate la 40 m inaltime si au fost plasate cu o precizie perfecta, pentru a crea o degajare de presiunea pietrelor de deasupra. Asa ca totul este perfect integrat intr-un mod care nu poate fi reprodus.

Ca sa nu mai vorbim de o problema de arheologie. Ei bine, ne-am astepta ca undeva in Egipt, dupa ce au fost plasate mii si mii de hieroglife in toate templele si mormintele si peste tot, care ne spun absolut totul despre comportamentul si obiceiurile lor, sa gasim o mentiune: “Hei, noi am construit si piramidele!” Dar pe niciun zid nu este scris acest lucru.

hieroglife Egipt

La fel, niciunde in tinuturile maya, sau cele incase, nu este metionat faptul ca ei au construit piramidele. Si inca un lucru, in nicio piramida din lume nu a fost descoperita vreo mumie, desi ni s-a spus ca au fost construite drept morminte.

Au existat piramide in Egipt complet sigilate, cand au fost gasite, inclusiv Marea Piramida din Giza si arheologii de atunci au trebuit sa dinamiteze pentru a face o intrare. Intrarile erau blocate cu bolovani imensi de 20 de tone, care se potriveau atat de bine cu restul piramidei, ca nu au putut gasi intrarea.

Templul Osirion de la Abydos

Mai exista un templu, unul foarte important in Egipt, templul Osirion de la Abydos, care nu este chiar asa de bine cunoscut sau usor de recunoscut si care este o anomalie printre constructiile egiptene.

Blocurile de piatra din care este facut sunt din granit roz, lustruit, blocuri de peste 100 sau 200 de tone, stivuite si organizate in aceasta constructie incredibila.

Si acest templu face, de asemenea, obiectul unor controverse deoarece are apa in interior si este de regula inundat, anual sau mai tot timpul, fiindca este sub nivelul Nilului si templul este sapat in sol.

geometria templelor egiptene

Iar cand l-au datat, au descoperit ca are o vechime de 10.000-12.000 de ani si s-a gasit si o geometrie imprimata in granit, “floarea vietii”. Aceasta nu este taiata, sculptata in piatra, ci este “arsa” cu laser in structura atomica a granitului.

Interesant este ca atunci cand iei aceasta geometrie si o extrapolezi la o structura tridimensionala, obtii matricea vectoriala izotropa, grila de 64 de tetraedre.

Exista astfel dovezi ca au fost oameni pe lumea aceasta capabili sa faca lucruri, intr-o maniera total diferita fata de cum le facem azi si care ne depasesc posibilitatile, cu toata tehnologia noastra.

Poate fiindca tehnologia noastra se bazeaza pe latura reactiva, exploziva, in loc de o tehnologie bazata pe contractia curburii spatiu-timp, care ne-ar permite sa controlam campurile gravitationale.

Egiptenii aveau hieroglife, care reprezentau cel mai inalt nivel de initiere. Aceste nivele de initiere sunt mereu corelate cu “ochiul lui Horus”. Ei foloseau fiecare parte a ochiului pentru o fractie matematica anume, iar fractiile conduceau la 1/64, care se leaga de dinamica diviziunii matriceale tetraedrice, in spatiu.

ochiul lui horus

Piramide in intreaga lume – geometria este aceeasi

Exista peste 100 de piramide, diferite, in China. Unele dintre ele sunt foarte mari, sunt tipice, seamana foarte mult cu piramidele sud americane si mexicane.

Aici este o fotografie prin satelit a lor. Atunci cand examinezi foarte atent, aceste poze din satelit ale piramidelor, constati ca seamana foarte mult cu ce avem la Giza. China, Giza, Teotihuacan, la nord de Mexico City. Aceleasi unghiuri, aceleasi aliniamente si toate se potrivesc cu stelele din Centura lui Orion.

geometria piramidelor

Cand ajungi in Orasul Interzis si cand te uiti sub laba Sfinxului de la intrare, pazitorul cunoasterii, poti observa o sfera cu lobii geometriei spatiale, inserate in ea, “floarea vietii”.

sfinx orasul interzis

Din nou gasim aceasta informatie, care a patruns in intreaga lume si este mai mult ca sigur ca aceste traditii din China sunt legate de cunoasterea I Ching si Yin-Yang.

Yin-Yang este torul privit de deasupra, iar I Ching este facut din 64 de simboluri, care dau din nou matricea vectoriala izotropa.

geometria spatiului China

Este foarte important! Acestea sunt credinte fundamentale pe care le avem in toata lumea, sunt traditii care contin seturi de date foarte importante, care ne spun despre structura spatiu-timp. Care ne vorbesc despre dinamica spatio-temporala.

Mesaje codificate de la alta civilizatie?

In 1972, Carl Sagan si un grup de alti astrofizicieni s-au gandit ca acum avem la dispozitie radiotelescopul de la Arecibo. Au scris un cod si l-au trimis in spatiu, cel mai puternic semnal trimis vreodata.

S-au gandit ce gen de cod simplu ar putea scrie si evident ca trebuia sa fie un cod binar. Si au facut o cartela de date care arata astfel.

Aceasta cartela spunea ca suntem facuti din carbon (noile cercetari arata ca avem si siliciu), arata care ne este tabelul periodic al elementelor, spunea care este structura ADN, ca avem un cap mic si un corp mare si ca locuim pe a treia planeta a Soarelui nostru. Si mai jos era descrisa tehnologia de transmisie, adica simbolul unui radiotelescop.

mesajul Arecibo

Nu se asteptau sa primeasca vreun raspuns, dar acesta a venit, spre surprinderea oamenilor de stiinta, in 2001, nu prin radiotelescop, ci langa un radiotelescop, angajat, de regula, in programul SETI, pentru ascultarea semnalelor extraterestre, intr-un “cerc in lan”.

S-a intamplat in mijlocul noptii, chiar vis-à-vis de o poarta foarte bine pazita, care avea garzi si camere in infrarosu. Am primit o cartela de date, asemanatoare cu cea trimisa de noi, impreuna cu poza unei figuri. Raspunsul este un cod binar foarte direct.

raspuns mesaj Arecibo

Spuneau ca sunt facuti din carbon si siliciu, tabelul lor periodic este foarte asemanator si ADN-ul lor pare sa aiba un lant in plus. Ei au un cap mare si un corp mic, locuiesc pe trei dintre planetele sistemului lor solar si cea de-a treia planeta are patru luni.

Mai jos este descrisa tehnologia prin care au transmis acest mesaj. Dar oare ce tehnologie este descrisa acolo? Dar, exact pe acelasi camp din Anglia, cu un an inainte de aceasta cartela, langa acelasi radiotelescop, ne dadusera raspunsul privind desenul de pe cartela.

Exact aceeasi geometrie! Si aceasta este, din nou, o frumoasa diviziune fractala a spatiului, bazata pe matricea tetraedrica. Din nou vedem singularitatea, formarea limitelor, apoi duplicarea limitelor prin expansiune radiala, intr-o matrice tetraedrica.

geometria spatiului in lan

O sursa de putere cu tehnologie avansata care foloseste geometria spatiului

Astfel, avem pietre uriase, gasite in unele cazuri la sute de km departare de carierele de unde au fost extrase, constructii extrem de precise peste tot in lume, traditii scrise sau orale ale civilizatiilor antice, semnale trimise in lanurile de culturi.

Te-ai putea intreba, de ce aceste fiinte nu mai comunica direct cu noi? Ei bine, poate din cauza ca societatea noastra a devenit destul de violenta si nu suntem evoluati mai mult din punct de vedere spiritual.

In numeroase traditii se vorbeste despre o sursa de putere, despre o tehnologie avansata, despre o sfera din cristal, “soarele negru”, “piatra neagra”, un “soare” cu radiatie foarte puternica, un “soare” intr-o cutie (Chivotul Legii), care putea anula gravitatia si putea desparti apele.

Poate ca era o vreme, inainte de istoria noastra scrisa, cand pe aceasta planeta, inainte de cataclisme serioase care par sa fie conectate cu Potopul (se regaseste oriunde pe glob, in peste 500 de traditii scrise), exista aceasta tehnologie, aceasta sursa de energie care permitea levitarea obiectelor, mutarea lor, care permitea ca informatia sau energia sa le traverseze.

Poate ca aceata ne-a fost data cu mii si mii de ani inainte de istoria scrisa, pentru a ne ajuta in evolutia noastra.

Dar daca acea cale de progres a fost prea rapida pentru aceasta evolutie? Adica oamenii care au capatat aceasta tehnologie, pana la urma, au fost incapabili sa o manuiasca?

Ar fi trebuit atunci sa o ia inapoi, cumva, si sa-i permita acelei civilizatii sa-si continue dezvoltarea si sa atinga acel nivel la care ar putea intelege responsabilitatile pe care le presupune o tehnologie avansata.

Urmariti acest site – curiozitati stiinta – pentru a afla si alte lucruri noi si interesante despre universul in care traim!


Sursa: resonancescience.org, ancient-wisdom.com, encyclopedia.com, people.vcu.edu.


Acest articol a fost sustinut de cititori ca tine.

Misiunea noastra este sa oferim publicului stiri precise si captivante despre stiinta. Aceasta misiune nu a fost niciodata mai importanta decat este astazi.

Nu putem face, insa, acest lucru fara tine.

Sprijinul tau ne permite sa pastram continutul acestui blog gratuit si accesibil. Investeste in jurnalismul stiintific donand chiar astazi.

                                                                                             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.