vectorul echilibru geometrie
Geometria spatiului

Vectorul echilibru si matricea vectoriala izotropa

Vectorul Echilibru (VE) sau cuboctaedrul este matricea geometrica primara de energie din cosmos.

Relatiile sunt fundamentale in natura si acestea implica geometria. Prin urmare, geometria este fundamentala. Oamenii se folosesc de matematica pentru a putea intelege relatiile si geometria.

Universul este extrem de bine „acordat” pentru a produce exact ceea ce observam, inclusiv structurile biologice si evolutia. Orice modificare oricat de mica a oricareia dintre constantele fundamentale din univers, cum ar fi forta gravitationala sau forta electromagnetica, nu ar fi dus la nicio coagulare in galaxii, stele, planete etc.

De asemenea, tot ceea ce pare solid in lume este de fapt intr-o stare de vibratie continua. Natura este plina de impulsuri, oscilatii, miscari ale undelor, ritmuri si cicluri intr-un spectru vast de energii universale – toate acestea putand fi definite ca vibratii si frecventa.

Frecventa poate fi exprimata prin numar; si numarul prin forma, model – geometrie. Geometria este sablonul prin care Marele Creator al universului dirijeaza procesul de creatie.

Anticii au inteles importanta trairii in armonie cu natura. Pentru multi dintre ei, relatia a inclus nu doar Pamantul, Soarele si Luna, ci si indepartatele stelele. Diverse culturi au demonstrat o intelegere profunda a legilor naturii schitandu-le structura.

vechile civilizatii

Templele de pe tot globul pamantesc au fost construite pentru a se conforma legilor proportiei armonice si a ordinii naturale – templele maya, aztece din America, templele budiste din Cambogia, templele grecesti si romane din Mediterana, catedralele gotice din Europa si piramidele din Egipt.

In plus fata de arhitectura, geometria sacra a aparut in multe alte forme, cum ar fi rotile medicale, iconografia religioasa, mozaicurile islamice, modelele de lucru cu noduri (retea) si multe alte modalitati care faceau aluzie la o ordine intrinseca a universului.

vectorul echilibru univers

Ce este de fapt vectorul echilibru

Daca doi vectori sunt condusi unul impotriva celuilalt in directii opuse, se obtine un echilibru. Cu toate acestea, va fi instabil, deoarece orice alta forta in orice alta directie ar putea rupe echilibrul. Este nevoie de vectorul echilibru, astfel incat toate fortele sa se anuleze reciproc si sa apara ca „spatiu gol”.

Bucky Fuller stia ca tetraedrul este cel mai stabil dintre solidele platonice. El a descoperit apoi semnificația cuboctaedrului in 1917 si l-a numit „vectorul echilibru” in 1940.

Acesta a pus bazele lucrarii lui Nassim Haramein si intelegerea cosmometriei. Fizicianul Nassim Haramein nu urmeaza intotdeauna conceptele stiintifice principale. Acest lucru il face sa fie un mare pionier in domeniul sau – deschide taramul gandirii catre noi idei si noi descoperiri.

Nassim s-a nascut la Geneva, Elvetia, in 1962. A crescut in estul Canadei, cu o pasiune instinctiva pentru designul naturii. El a studiat fizica, geometria, chimia, biologia, arheologia si diferite religii ale lumii in cautarea sa, pentru a gasi adevarul existentei noastre.

Este cunoscut pentru munca sa impreuna cu fizicianul academic Elizabeth Rausher; ei au colaborat si dezvoltat Teoria Unificata a Campului, cunoscuta si sub numele de Metrica Haramein-Rauscher. Potrivit lui Nassim, aceasta este o noua solutie la ecuatiile de camp ale lui Einstein.

Vectorul echilibru este compus din 8 tetraedre si 3 octaedre taiate in jumatate. Este singura geometrie aflata in echilibru perfect in toate posibilitatile vectoriale. Este o forma extrem de stabila.

vectorul echilibru spatiu

Acesta are fete patrate si triunghiulare. Fetele patrate sunt instabile structural – acest lucru permite ca VE sa se prabuseasca intr-o miscare in spirala (toroidala).

toroid

Matricea vectoriala izotropa

Putem extinde vectorul echilibru de la centru spre exterior (datorita vectorilor egali si unghiurilor egale de 60 de grade) pentru a forma matricea vectoriala izotropa. Este aceeasi matrice ca a celulelor noastre gravitationale cosmice.

matrice

Reteaua de 64 tetraedre, asa cum se stie, reprezinta primul fractal conceptual al integritatii structurale echilibrate.

Este de remarcat faptul ca numarul 64 se gaseste in numeroase sisteme din cosmos, inclusiv 64 de codoni din ADN-ul nostru, 64 de hexagrame ale I Ching (Cartea chineza a schimbarilor), 64 de arte tantrice ale Kama Sutra, precum si in structura subiacenta a Calendarului Mayas.

Ati auzit de fenomenul cercurilor aparute in lanurile de cereale (agroglife)? Diferite desene care apar in mod inexplicabil. Facute de om? Nu se stie, dar putin probabil.

Culturile sunt culcate la pamant astfel incat sa creeze un joc de umbre si lumina unde se pot distinge vectorii tetraedrului care ar crea matricea 3D. Nu, nu este atat de usor sa se deseneze intr-un camp in toiul noptii cu o foarte mare precizie.

vectorul echilibru culturi

In aceste figuri exista un nivel suplimentar de diviziune fractala la mijloc. Privite de aproape, aceste informatii raspund exact la acelasi principiu al diviziunii – triunghi sau tetraedru. Iar daca se acopera partea octaedrica a retelei de 64 de tetraedre se obtine o potrivire perfecta a acestora cu matricea vectoriala.

In unele desene se poate observa chiar si miscarea toroidala, dinamica care se afla la baza miscarii si existentei intregului univers. Interesant, nu?

Vectorii echilibru gravati in culturile de cereale au singularitati in centrul lor. Se observa si granita trasata de tetraedre, fiecare generandu-si propria frontiera.

Floarea Vietii si Arborele Vietii

Matricea vectoriala izotropa este legata de Floarea Vietii, care este o reprezentare 2D a celei dintai.

floarea vietii matrice

In Cabala, fiecare cerc este aliniat cu o chakra, numita Sephirot. Fiecare chakra reprezinta o anumita zona energetica in corpul uman. Cabala simbolizeaza fluxul de energie. Daca acest flux de energie este blocat, energia nu se poate misca liber.

Cabalistii spun ca daca vrem sa cunoastem puterea lui Dumnezeu si originea Creatiei este nevoie sa decodificam Arborele Vietii, numit si arborele cunoasterii, identic cu arborele din centrul Gradinii Edenului.

arborele vietii matrice

Este considerat fundamentul Creatiei si daca cineva ar putea sa il decodifice, ar detine cheia creatiei. Mai multe scrieri ale traditiei cabalistice ne avertizeaza in legatura cu ispita de a-l decodifica. Pentru ca majoritatea oamenilor care au incercat acest lucru au innebunit.

Se pare ca Nassim Haramein a descifrat acest cod si a pus arborele cabalistic deasupra grilei de 64 de tetraedre a matricei vectoriale.

Dupa cum se vede si din desenul de mai sus, fiecare arbore are 10 Sephiroth (cristale) – Arborele lui Sephiroth, despre care se crede ca reprezinta structura om-univers.

Daca avem 8 copaci si ii unim pe toti intr-un centru (singularitate) obtinem codul matricei vectoriale, grila de 64 de tetraedre.

Si Leonardo da Vinci a studiat Floarea Vietii si proprietatile sale matematice.

El a desenat-o impreuna cu diferitele ei componente. In lucrarile sale, da Vinci a desenat figuri si forme geometrice, cum ar fi solidele platonice, sfere si multe altele, precum si raportul de aur al lui Phi. Toate aceste forme pot fi derivate din Floarea Vietii.

floarea vietii

Simbolurile care seamana cu Floarea Vietii pot fi gasite in temple, biserici, cladiri seculare, locuri de inmormantare, obiecte de arta si manuscrise din intreaga lume. Multe culturi au folosit acest simbol în deplina cunoastere a puterii sale.

Locuri in care au fost gasite imagini cu Floarea Vietii: in piramide si intr-un templu din Abydos (Egipt); templul Rama din Vijayanagara (India); Orasul Interzis (China); in Altenkirchen, Altarul Apis din Dresda care apartinea lui Augustus al II-lea cel puternic (Germania); in Gotland (Danemarca); pe tavanul unei biserici din Maria Luschari (Italia); in ruinele Pompei (Italia); intr-o manastire ortodoxa din Kreta (Grecia); intr-o biserica din Sörg (Austria); pe un platou al tezaurului de argint al lui Augustus.

vectorul echilibru tari

Urmariti acest site – curiozitati stiinta – pentru a afla si alte lucruri noi si interesante despre universul in care traim.


Sursa: resonancescience.org, cosmic-core.org, flower-of-life.net.

Acest articol a fost sustinut de cititori ca tine.

Misiunea noastra este sa oferim publicului stiri precise si captivante despre stiinta. Aceasta misiune nu a fost niciodata mai importanta decat este astazi.

Nu putem face, insa, acest lucru fara tine.

Sprijinul tau ne permite sa pastram continutul acestui blog gratuit si accesibil. Investeste in jurnalismul stiintific donand chiar astazi.

                                                                                             

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.