chivotul legii mister
Arheologie,  Mistere neelucidate

Chivotul Legii – o calatorie plina de mistere

Chivotul Legii sau Arca este unul dintre cele mai convingatoare mistere ale civilizatiei umane.

Bine documentat in Biblie si in alte carti istorice semnificative, acesta a jucat un rol major in numeroase culturi, inca din vremea Egiptului antic.

Sa exploram mai departe Arca si sa-i urmarim calatoria de-a lungul timpurilor!

Chivotul Legii si Sfanta Scriptura

Biblia se refera la Chivotul Legii, puterea lui Dumnezeu, de multe ori si ofera imagini vii ale anumitor fenomene asociate cu acesta.

A fost descris ca avand un vartej de foc sau de nori deasupra acestuia si se presupune ca puterea lui Dumnezeu a fost data omului.

Cand evreii traversau desertul, in timpul exilului din Egipt, acestia purtau cu ei un cort temporar, folosit special pentru a gazdui Chivotul, cunoscut sub numele de Tabernacol.

Infatisarile Tabernacolului arata un vartej de nori care se ridica din spatele cortului, deasupra locului unde a fost pastrat Chivotul.

O referinta directa la vartejul de deasupra Tabernacolului se gaseste in Numeri 14:14:  „… si ca Tu mergi inaintea lor, ziua in stalp de nor si noaptea in stalp de foc”.

chivotul legii tabernacol

De asemenea, gasim in Biblie avertismente despre ceea ce se intampla daca cineva se apropie de Chivot fara a lua masurile de precautie corespunzatoare.

In Levitic 16:2 se spune: „ Si a zis Domnul catre Moise: Spune lui Aaron, fratele tau, sa nu intre oricand in locasul sfant de dupa perdea, inaintea curatitorului celui de pe Chivotul Legii, ca sa nu moara, ca deasupra capacului Ma voi arata in nor. ”

Moise a fost descris ca urmand vartejul de nor sau de foc, pana la iesirea din Egipt si peste Marea Rosie, asa cum este scris in Exod 13:21, „Domnul mergea înaintea lor într-un stâlp de nor pentru a-i călăuzi pe drum și noaptea într-un stâlp de foc pentru a le da lumină, astfel încât să poată călători ziua sau noaptea … Nici stâlpul norului din zi, nici stâlpul focului nu și-au părăsit locul în fața oamenilor. ”

Din nou, vedem o descriere a vortexului creat de Dumnezeu. Cu toate acestea, cei familiarizati cu istoria biblica vor observa ceva care nu pare sa se potriveasca.

Conform Bibliei, Moise a construit Chivotul Legii la baza Muntelui Sinai, dupa ce a primit instructiuni detaliate de la Dumnezeu.

Dar Moise si poporul evreu au parasit Egiptul si au trecut Marea Rosie inainte de a ajunge la Muntele Sinai, deci cum ar fi putut sa urmeze vartejul daca acel Chivot nu ar fi fost inca construit?

Pentru a raspunde la aceasta intrebare, trebuie sa ne intoarcem in timp. Moise a fost fiul faraonului timp de 40 de ani si a fost initiat la cele mai inalte niveluri ale preotiei egiptene, inainte de a-si da seama ca era de fapt un fiu adoptiv si ca era de origine evreu.

El a plecat apoi cu triburile lui Israel, dupa ce i s-a dat permisiunea de catre regele Egiptului.

Totusi, s-a intamplat ceva care l-a facut pe regele egiptean „sa se schimbe” si sa mearga dupa Moise si israeliti cu armata sa.

Dovezile sugereaza ca originea „stalpului de nor/foc” care l-a condus pe Moise ar fi putut fi un obiect sacru, cu puteri neobisnuite, luat dintr-un templu egiptean, sau chiar din piramide.

Este posibil ca sursa de energie a Chivotului Legamantului sa nu fie un obiect ebraic, ci un obiect care a fost luat de Moise din Egipt, inainte de a pleca cu poporul evreu.

Ulterior a fost construit un condensator (cutie) la poalele Muntelui Sinai, astfel incat sa poata fi protejat si aparat in timpul lungii lor calatorii prin desert.

egipt

O cutie cu mai multe cutii

Contrar credintei populare, nicio mumie sau alte ramasite umane nu au fost gasite vreodata intr-un sarcofag in interiorul piramidelor din Egipt.

Este foarte probabil ca aceste monumente sa fi fost construite in alte scopuri decat cele legate de practicile funerare.

Sarcofagul din camera regelui, aflat in Marea Piramida din Giza, are dimensiunile corecte, astfel incat Chivotul Legii, conform dimensiunilor specifice descrise în Biblie, sa poata fi coborat in el.

Un fapt remarcabil despre asa-numitul sarcofag este ca volumul interior, care este sculptat cu precizie asemanatoare unei masini, este exact jumatate din volumul exterior.

Istoria egipteana mentioneaza „cutiile regilor” ca fiind aproape identice cu Chivotul Legii, indicand notiunea ca aceste cutii, sau Arce, erau de origine egipteana.

cutie condensator

Graham Hancock, care a realizat unul dintre cele mai cuprinzatoare studii despre istoria si locul unde se afla Arca Legamantului, publicat in cartea sa bine documentata „Semnul si sigiliul: cautarea arcei pierdute a legamantului”, ajunge la concluzii similare.

Un alt fapt curios: majoritatea statuilor faraonilor sunt reprezentate de obicei ca mergand cu piciorul stang inainte si cu pumnii stransi in jurul a doua bare.

Si ar fi normal ca faraonii sa fie reprezentati astfel, daca Arca ar fi centrul sursei lor de putere si ar conduce la alinierea cu Zeii Soarelui.

Chivotul Legii si controlul gravitatiei

Se pare ca, in timp ce Moise i-a condus pe israeliti din Egipt spre Tara Sfanta, el urmarea o sursa de energie care producea un vortex, stalpul de nor ziua si de foc noaptea, asociate mai tarziu cu Arca.

Totusi, se pare ca aceasta sursa de energie a fost scoasa din posesia egipteana fara cutia de izolare din jurul ei (doar cineva initiat la cele mai inalte niveluri ale preotiei putea face acest lucru).

Astfel, sursa de energie a fost expusa din momentul in care Moise a parasit Egiptul pana cand a fost fabricata la baza Muntelui Sinai noua carcasa,  si anume Chivotul Legii.

Apare o noua intrebare: oare acest Chivot detinea o tehnologie avansata, care controla gravitatia, si astfel au putut fi mutate in trecut cu o usurinta aparenta (mult dincolo de ceea ce se poate realiza chiar si astazi) pietrele uriase si construite piramidele si alte temple stravechi?

Iata cateva relatari despre fortele generate de Chivotul Legii:

  • relicva sacra a fost purtata pe umerii kohatitilor (fiii lui Kohat), un sub-clan al tribului Levi, din care faceau parte atat Moise, cat si Aaron;
  • acesti purtatori au fost ocazional ucisi de „scanteile” pe care le emitea Chivotul (potrivit mai multor legende iudaice);
  • purtatorii erau ridicati de la pamant din cand in cand, deoarece Chivotul Legii avea puterea sa-i transporte pe acestia, precum si pe sine insusi;
  • prin puterea Arcei s-a despartit Marea Rosie si poporul evreu a putut sa o traverseze;
  • dupa moartea lui Moise, Iosua a traversat raul Iordan, tot cu ajutorul Chivotului: „Preotii care duceau chivotul legamantului Domnului stateau ca pe uscat in mijlocul Iordanului, cu picioarele neudate; iar fiii lui Israel au mers ca pe uscat, pana ce tot poporul a trecut prin Iordan” (Iosua 3,17).

templu solomon

Templul lui Solomon a fost construit cu scopul de a gazdui Chivotul Legii in sanctuarul sau interior – Sfanta Sfintelor.

Sfanta Sfintelor este descrisa ca fiind construita in centrul unei curti concentrice cu ziduri foarte groase care o izoleaza de populatia neinitiata, aceasta fiind acoperita cu aur la exterior si la interior.

Acest lucru aminteste din nou de cutiile-condensatoare gasite in piramidele egiptene.

Au fost luate multe masuri de precautie atat pentru siguranta marilor preoti, cat si pentru securitatea Chivotului, astfel incat initiatul sa poata supravietui situatiei de a intra intr-o camera cu un obiect extrem de energetic.

Exista o imbracaminte specifica si pieptare cu diferite pietre pretioase, se ungea adecvat pielea expusa cu uleiuri specifice.

chivotul legii preot

Marele preot nu putea intra in Sfanta Sfintelor decat in ​​timpul sarbatorii Yom Kippur, Ziua Ispasirii.

A existat vreo relatare a unor situatii similare in traditiile egiptene care sa confirme faptul ca aceasta capacitate le era disponibila si lor?

Desigur, milioanele de blocuri de piatra uriase care se gasesc in tot Egiptul, unele depasind 1.000 de tone, sunt dovezi ca obiecte extrem de masive par sa fi fost mutate cu o usurinta si precizie remarcabile, intr-o perioada de timp in care omenirea avea doar instrumente si tehnici arhaice.

Totusi, o relatare a unui incident care a implicat o bijuterie pierduta in Egiptul dinastiei timpurii arata o asemanare izbitoare cu relatarea ebraica a traversarii Marii Rosii si a raului Iordan.

Potrivit lui Sir Ernest Alfred Thompson Wallis Budge, ridicat la titlul de cavaler pentru contributia sa in egiptologie in anul 1920, faraonul Seneferu din dinastia a IV-a, in timpul unei plimbari cu barca impreuna cu aproximativ 20 de fecioare, a ordonat marelui sau preot Tchatcha-em-ankh sa recupereze o podoaba cazuta in apa.

Atunci, marele preot a rostit cateva cuvinte, a despartit apa lacului, a gasit bijuteria, apoi a rostit din nou cateva cuvinte si apa a revenit la locul ei.

Scrierile lui Sir Isaac Newton

Din scrierile private ale lui Sir Isaac Newton stim ca el credea ca informatii secrete importante despre univers erau codificate in texte si simboluri egiptene si ebraice antice, precum si in planul de constructie al Templului lui Solomon.

El a mers pana la a invata limba ebraica antica pentru a traduce unele dintre textele biblice si diverse alte documente si chiar a construit o replica a planului Templului lui Solomon (care poate fi gasit inca la Biblioteca Colegiului Babson).

Mai mult, Newton a declarat clar in scrierea sa privata sursa inspiratiei pentru descoperirile sale.

In mod clar, Newton credea ca exista cunostinte stiintifice secrete incorporate in traditiile antice, practicile de constructie si arhitectura, care erau esentiale pentru redescoperirea si aplicarea intelegerii si dezvoltarii noastre moderne.

Elementele esentiale ale acestei credinte erau traditiile egiptene si Templul lui Solomon care gazduia Chivotul Legii si, potrivit propriilor sale scrieri, l-au informat despre fortele gravitationale.

Ordinul Cavalerilor Templieri

Istoria mai recenta a calatoriei Chivotului ne aduce la Ordinul Cavalerilor Templieri.

Adevaratul titlu al acestui ordin este „Sarmanii soldati ai lui Hristos si ai Templului lui Solomon”, desi este mai frecvent cunoscut sub numele de Templieri.

Fondat in 1118, nu este clar care a fost scopul lui principal. Unele surse sugereaza ca ar fi avut radacini in ordinele religioase anterioare, legate de catarii din sudul Frantei.

Numele „catari” provine din grecescul “katharos”, care inseamna „cei puri”. Se spune ca acestia aveau radacini legate direct de Chivotul Legii si ca erau protectorii unei descendente secrete care mergea pana la Iisus Hristos.

Templierii au inceput cu mijloace foarte modeste si au fost considerati cavalerii saracilor, emblema lor fiind doi cavaleri pe un cal, deoarece erau prea saraci pentru a-si permite un cal pentru fiecare cavaler.

templieri

In ciuda faptului ca nu aveau bogatii, ei au ramas foarte dedicati ordinului lor. Dupa perioada cruciadelor, templierii au mers imediat in orasul sfant Ierusalim.

Se spune ca scopul lor oficial era de a proteja ruta din Europa catre Ierusalim pentru siguranta pelerinilor europeni.

La sosirea lor la Ierusalim in anul 1119 d.Hr., prima lor actiune face sa para ca si cum misiunea lor ar fi fost mult diferita de cea sugerata initial.

Templierii s-au stabilit in Moscheea Al-Aqsa adiacenta Domului Stancii. Timp de sapte ani, acestia au sapat sub Muntele Templului mai multe tuneluri si drumuri, dintre care multe sunt intacte si astazi.

chivotul legii dom

Alegerea locatiei strategice pentru a se stabili si actiunile lor initiale dezvaluie adevarata intentie: sa găseasca, sa recupereze si sa aduca in Europa Arca Legamantului lui Dumnezeu, numita in cele din urma Potir sau Sfantul Graal.

Majoritatea istoricilor sunt de acord ca templierii ar fi putut gasi ceva extrem de semnificativ sub Domul Stancii.

Desi nu au gasit Chivotul Legii, cel mai probabil au gasit documente asociate cu aceasta.

La intoarcerea in Europa, au aplicat cunostintele dobandite din ceea ce a fost gasit sub Muntele Templului, incepand cu epoca arhitecturii gotice.

Impresionanta catedrala Chartres din Franta exemplifica cel mai bine acest stil de constructie.

In cartea „Semnul si sigiliul”, Graham Hancock aduce un argument puternic pentru mutarea Arcei din Templul lui Solomon chiar inainte de invazia babiloniana din 587 i.Hr.

Multi istorici cred ca Arca ar fi fost transferata la esenienii din Qumran, asa cum este inregistrat in sulurile de cupru gasite la Marea Moarta.

Chivotul Legii in Etiopia

Dupa mutarea Chivotului din Templul lui Solomon, Hancock urmareste drumul acestuia pana la raul Nil si la Insula Elefantina, in josul raului in Etiopia, apoi pe Lacul Tana si, in cele din urma, la locul sau de odihna din Axum, Etiopia, in mica capela a Sfintei Maria a Sionului.

La mult timp dupa acele evenimente, pe cand templierii sapau sub Muntele Templului, unii cercetatori cred ca acestia ar fi putut fi contactati de printul Lalibela al Etiopiei, aflat in exil in Israel, care a sustinut ca Etiopia este casa si locul de odihna al Chivotului Legii.

Hancock a sugerat, pe baza cercetarilor sale, ca templierii au incheiat un acord cu printul Lalibela pentru a-l ajuta sa recastige controlul asupra tarii sale n schimbul accesului direct la Arca.

Dovezi despre trecerea cavalerilor templieri se gasesc in Etiopia in diferite biserici si monumente: cruci templiere si alte artefacte.

Exista, de asemenea, legende folclorice despre oamenii albi, cu ochi albastri, cu parul blond care au venit in Etiopia in acea perioada.

Graham Hancock a mers la capela Sfanta Maria a Sionului ca parte a investigatiei sale asupra istoriei Chivotului Legii.

La aceasta capela locuieste un calugar care sta la poarta ca si gardian al Arcei pentru intreaga sa viata.

Ales de marii preoti din Etiopia ca fiind cu inima curata, el este singura persoana careia i se permite sa se apropie sau sa vada Chivotul.

obelisc

In mod uimitor, Hancock a reusit sa-i ia un interviu. El l-a intrebat care este puterea Chivotului, la care calugarul a raspuns: „Ai vazut obeliscul? Cum crezi ca a fost ridicat? A fost folosita Arca. Arca si focul ceresc. Oamenii singuri nu ar fi putut face niciodata asa ceva.”

Obeliscul la care s-a referit gardianul Chivotului este o piatra inalta de 500 de picioare, avand 500 tone si sta langa capela.

De asemenea, acest obelisc megalitic masiv aminteste de structurile lasate in urma de civilizatiile antice de care am vorbit anterior.

Cavalerii templieri in Europa

Acum ii putem urmari pe templieri inapoi in Europa, aducand cu ei cunostintele nou dobandite si poate chiar aducand Chivotul Legii.

Exista dovezi ca ar fi putut folosi Arca pentru a incarca sau structura apa in toata Europa.

Caile navigabile sub catedrala Chartres au fost deviate pentru a culmina la altarul din mijlocul catedralei. Altarul ar fi fost locul in care templierii tineau Chivotul Legii, incarcand efectiv toata apa care trecea pe sub el.

In Franta mai ales putem gasi tot felul de legende ale apei vindecatoare miraculoase. Multe alte catedrale si capele din regiunea Frantei au cai navigabile sub ele.

Era un lucru obisnuit si in templele si piramidele antice din intreaga lume, care erau construite de obicei langa rauri, pentru a le devia fluxul prin monument.

Se pare ca templierii au folosit Arca pentru a construi diferite catedrale uimitoare intr-un timp scurt, folosind in acelasi timp capacitatea acesteia de a incarca apa.

Cavalerii templieri au devenit foarte puternici intr-un ritm extrem de rapid. Numiti bancherii Europei, ei au avut o influenta mare pe diferite niveluri ale pietei si politicii europene.

templieri prigoana

Puterea lor a devenit o amenintare pentru regele Frantei si pentru papa. Astfel, intr-o zi de vineri, 13 octombrie 1307, au fost luate masuri.

Regele Filip al IV-lea si papa Clement al V-lea au lansat o campanie impotriva templierilor si au inceput sa prinda, sa tortureze si sa ucida mii de membri sub premisa de a fi adoratori ai diavolilor, homosexuali si eretici. Le-au fost confiscate bunurile si banii.

Cu toate acestea, se spune ca inainte ca regele Filip al IV-lea sa emita ordinul de arestare, „comoara templierilor” (cel mai probabil Chivotul) a fost salvata si transportata intr-un vagon de fan.

Unii templieri au reusit sa fuga in tarile vecine, Germania, Anglia, Scotia si poate Elvetia, aducand cu ei cunostintele lor si probabil si Chivotul Legii.

In aceeasi perioada a istoriei incepem sa vedem noi ordine care apar in tarile din jurul Frantei. Ordinul rozicrucian si francmasoneria care au aparut in Scotia sunt unele dintre cele mai notabile ordine.

Noile organizatii erau asemanatoare Cavalerilor Templieri, sub o noua deghizare pentru a evita persecutia. Aceste noi ordine au fost folosite de templieri pentru a continua sa-si propage cunostintele.

Origini antice in timpurile moderne

Mergand mai departe, intregul corp de cunostinte asociat initial cu templierii continua de-a lungul veacurilor invaluit in secret si misticism, ajungand in cele din urma in America, noul pamant gasit.

Parintii fondatori ai Statelor Unite au fost oameni foarte puternici, toti francmasoni, care au dezvoltat noua lume cu aceasta mostenire de informatii.

Washington D.C. contine Monumentul Washington (un obelisc in stil egiptean), iar geometria foarte specifica codificata in structura orasului conine informatii ezoterice care ne duc cu gandul inapoi la puterea Chivotului.

putere obelisc

Informatiile referitoare la Chivot erau considerate ezoterice si magice pana cand francmasonii au construit capitala Statelor Unite.

Pana in prezent, cel mai inalt nivel de initiere din ordinul rozicrucian si francmason este sa te pleci in fata unei machete a Chivotului, sa fii prezent in fata lui.

Implicatiile acestor informatii sunt foarte prezente de-a lungul istoriei si chiar apar pe hartia de 1 USD. Pe de o parte, vedem o forma ce seamana cu o piramida egipteana cu 13 nivele diferite de piatra, cu ochiul atotvazator (o sfera cu un punct negru in mijloc).

chivotul legii dolar

Pe de alta parte, vedem o creasta compusa din 13 stele, descriind dinamica si geometria structurii spatiului.

Acestea nu sunt afirmatii bazate pe speculatii. Ele sunt rezultatul unei analize istorice atente, urmarind calea unei mari surse de putere si admiratie care isi are radacinile inca din Egiptul antic si chiar mai inainte (posibil Atlantida) si care a influentat majoritatea civilizatiilor antice din intreaga lume.

Astazi, stanca pe care era asezat Chivotul Legii in Templul lui Solomon se afla sub Domul Stancii din Ierusalim. Traditia islamica considera Domul Stancii un loc sfant, crezand ca este locul inaltarii lui Mohammad.

Nu este de mirare ca Domul Stancii, anterior locul Sfintei Sfintelor si locasul Chivotului, este locul in care traditiile islamice si iudaice se incruciseaza.

Urmariti acest site – curiozitati stiinta – pentru a afla si alte lucruri noi si interesante despre universul in care traim.


Sursa: resonancescience.org, beforethedelusion.com, biblestudytools.com, ancient-wisdom.co.uk


Acest articol a fost sustinut de cititori ca tine.

Misiunea noastra este sa oferim publicului stiri precise si captivante despre stiinta. Aceasta misiune nu a fost niciodata mai importanta decat este astazi.

Nu putem face, insa, acest lucru fara tine.

Sprijinul tau ne permite sa pastram continutul acestui blog gratuit si accesibil. Investeste in jurnalismul stiintific donand chiar astazi.

                                                                                             

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.