pamantul gol dovezi
Mistere neelucidate

Pamantul gol – noi dovezi incredibile!

Pamantul gol exista? Este adevar sau fictiune? Exista dovezi despre o civilizatie mitica numita Agartha in interiorul planetei noastre? Sunt relatate expeditii militare din mai multe tari, care sa studieze teoria Pamantului gol?

Una dintre cele mai interesante intrebari pe care omenirea si le pune de secole este daca exista posibilitatea ca planeta noastra sa fie goala.

Desi multi oameni de stiinta au venit cu teorii, pana in 1968 nu au existat dovezi. In acel an, un satelit care orbita in jurul Pamantului a adus o fotografie care arata in mod clar o gaura situata la Polul Nord.

pamantul gol foto satelit

Pana in vremuri mai recente, multi oameni erau convinsi ca planeta noastra este o coaja goala, cu o civilizatie antica care locuieste sub pamant. Aceasta teorie l-a influentat si pe romancierul francez Jules Verne, cunoscut pentru seria sa Voyages Extraordinaires, care a scris “Calatorie spre centrul pamantului”.

Inainte de Verne, Pamantul gol ca si concept a fost propus initial in secolul al XVII-lea de Edmond Halley, descoperitor al cometei al carui nume il poarta.

Halley credea ca Pamantul este format din mai multe cochilii concentrice separate de atmosfere individuale, stratul cel mai exterior avand o grosime de aproximativ 500 de mile.

De asemenea, Halley credea ca fenomenele naturale, precum aurora boreala si variatia campului magnetic, sunt produse ale acestor straturi multiple, care se misca independent unul fata de celalalt.

Un secol mai tarziu, teoria lui Halley a fost expusa de catre John Cleves Symmes, care a publicat o lucrare ce detaliaza intentia sa de a calatori in interiorul Pamantului.

Symmes si-a dedicat restul vietii obtinerii sprijinului necesar pentru efectuarea expeditiei, dar s-a imbolnavit in timpul unei calatorii in Quebec unde a sustinut o prelegere despre teoria sa.

Desi a murit inainte ca aceasta calatorie sa se realizeze vreodata, ambitia sa a inspirat explorarea arctica si prima calatorie in Antarctica in anul 1838.

Pamantul gol – amiralul Byrd si expeditiile sale

In anul 1926 amiralul Richard E. Byrd din marina americana a fost pionierul explorarii polilor planetei noastre. In urma acestor calatorii, el a scris un jurnal care iese in evidenta mai mult decat restul inregistrarilor sale: zborul sau peste Polul Nord. Acest jurnal a fost descoperit in 1996 si informatiile din el au calatorit in fiecare colt al globului pamantesc.

Potrivit insemnarilor sale din timpul zborului polar, Byrd a dat peste un climat cald si luxuriant, cu vietati asemanatoare mamutului si cu o rasa umana antica care locuise initial la suprafata Pamantului.

jurnalul lui Byrd

Avionul sau a fost condus prin aer si a aterizat cu ajutorul oamenilor din centrul Pamantului care i-au interceptat aparatul de zbor cu aeronave in forma de farfurie. La aterizare, el a fost intampinat de emisari ai unei civilizatii antice – Agartha.

Acesti presupusi agarthieni si-au exprimat ingrijorarea cu privire la utilizarea de catre omenire a bombelor atomice in timpul celui de-al doilea razboi mondial si l-au angajat pe Byrd ca ambasador pentru a se intoarce la guvernul SUA si a le transmite mesajul.

pamantul gol Byrd

Ceea ce face aceasta inregistrare atat de interesanta este ca s-ar putea referi la o misiune ulterioara in Antarctica – Operatiunea Highjump.

Highjump a fost una dintre cele mai mari operatiuni realizate vreodata in Antarctica, cu peste 4.000 de oameni trimisi sa studieze si sa locuiasca pe continent timp de opt luni. Expeditia a inclus 13 nave de sprijin ale Marinei, un portavion, elicoptere si o serie de avioane mai traditionale.

Aceasta operatiune, precum si cea de opt ani mai tarziu – Deep Freeze, au stabilit o prezenta militara americana in Antarctica, care este interzisa astazi. Oare de ce?

Au ajuns nazistii in centrul Pamantului?

Am citit povesti legendare despre modul in care nazistii au explorat regiunile nordice si sudice ale planetei noastre si chiar au construit o baza secreta in Antarctica, pe care au numit-o New Swabia.

Recent s-a descoperit si o harta a celui de-al Treilea Reich, care descrie mai multe pasaje secrete folosite de submarinele germane U-Boat pentru a accesa zonele subterane mistice. Este la fel de misterioasa ca harta completa a celor doua emisfere ale regatului misterios Agartha.

Exista numeroase dovezi ca nazistii au cheltuit o multime de resurse cautand Agartha ca ultima solutie pentru ca Hitler sa scape in caz de urgenta, justificand oarecum aceste conspiratii. De fapt, cea mai comuna diagrama a Agarthei a fost desenata de un om de stiinta german in 1935.

pamantul gol Agartha

De asemenea, s-a gasit o scrisoare despre care se presupune ca a fost scrisa de Karel Unger, membru al echipajului submarinului german U-Boat 209, sub comanda lui Heinrich Brodda. In scrisoare, acesta sustine ca echipajul a ajuns in interiorul Pamantului si ca nu intentioneaza sa se intoarca.

Exista dovezi care indica faptul ca nazistii au crezut ca se poate trai in interiorul Pamantului. Unele experimente ale celui de-al Treilea Reich arata o credinta ca planeta noastra poate fi concava si ca locuim in interiorul unei sfere.

Intr-un bizar experiment din 1942 realizat de omul de stiinta nazist Heinz Fisher pe insula Rügen, o echipa a incercat sa observe o flota britanica, indreptand lentilele echipamentului lor infrarosu in sus, la un unghi de 45 de grade.

Ei credeau ca, desi Pamantul ar putea fi concav, razele normale ar fi refractate in largul oceanului, dar razele infrarosii nu. Desigur, au vazut doar cerul, dar acest lucru arata ca au crezut si au cautat dovezi ale teoriilor alternative ale Pamantului.

fenomen ozn hitler

Hitler era obsedat de misticism si, de asemenea, era foarte interesat de fenomenul OZN (se spune chiar ca a constrit astfel de obiecte zburatoare) si de istoria civilizatiilor antice. Multi dintre adeptii sai stiau despre asta si l-au sustinut. Era renumit pentru ca „scapa” de oamenii de care se simtea amenintat sau care nu-i impartaseau parerile.

Conceptul “Pamantul gol” – Agartha de-a lungul istoriei

Posibile dovezi se gasesc in istoria nenumaratelor civilizatii antice.

Eroul babilonian Gilgamesh si-a vizitat stramosul Utnapiště in maruntaiele Pamantului. In mitologia greaca, Orfeu a incercat sa o salveze pe Euridice din lumea subterana.

De asemenea, se spunea ca prin tunelurile ascunse in piramide, faraonii egipteni puteau comunica cu lumea din interiorul Pamantului; iar budistii credeau (si inca cred) ca milioane de oameni traiesc in Agharta, un paradis subteran condus de regele lumii.

Astfel, aceste teorii referitoare la Pamantul gol sunt produsele unei fantezii debordante, sau exista cu adevarat dovezi care sugereaza posibilitatea existentei unei alte lumi pe Pamant?

O descoperire recenta – munti si campii la 660 de kilometri sub suprafata Pamantului!

La scoala, ne invata ca Pamantul este impartit in trei straturi: cortex, manta si miez, care la randul sau este impartit in miez interior si miez exterior.

Insa, o echipa de geologi a descoperit un strat necunoscut in mijlocul mantalei Pamantului, ale carui proprietati seamana cu cele ale suprafetei planetei noastre! Nu e senzational?

Noul studiu a fost publicat in Journal of Science, iar autorii sunt Jessica Irving de la Universitatea Princeton si Wenbo Wu de la Institutul de Geodezie si Geofizica din China.

pamantul gol studiu modern

Studiul descrie modul in care oamenii de stiinta au folosit datele din undele seismice ale unui cutremur major din Bolivia si au localizat o noua zona in interiorul Pamantului la adancimi de 660 de kilometri. Ar trebui sa fie un lant muntos si campii foarte asemanatoare cu cele de pe planeta noastra.

Oamenii de stiinta au ramas uimiti de aceasta descoperire. Dupa cum explica ei, in ceea ce priveste topografia, este un strat mai aspru decat cel pe care traim noi. Pe de alta parte, exista sansa ca unii dintre acesti munti subterani sa fie mult mai inalti decat ne putem imagina vreodata.

Ei mai afirma ca asa cum suprafata scoartei are placi oceanice netede si munti masivi, geografia aflata la 660 km sub picioarele noastre are zone neuniforme si suprafete netede.

Urmariti acest site – curiozitati stiinta – pentru a afla si alte lucruri noi si interesante despre universul in care traim.


Sursa: wikipedia.org, en.suenee.cz, gaia.com

Foto: aetherforce.com, nasa.gov.


Acest articol a fost sustinut de cititori ca tine.

Misiunea noastra este sa oferim publicului stiri precise si captivante despre stiinta. Aceasta misiune nu a fost niciodata mai importanta decat este astazi.

Nu putem face, insa, acest lucru fara tine.

Sprijinul tau ne permite sa pastram continutul acestui blog gratuit si accesibil. Investeste in jurnalismul stiintific donand chiar astazi.

                                                                                             

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.