Marea Piramida din Giza – proprietati electromagnetice
Exista o serie de descoperiri stiintifice recente despre Marea Piramida din Giza la care s-au folosit metode avansate din punct de vedere tehnologic.
De exemplu, o metodologie care utilizeaza masuratori ale variatiei fluxului din muonii cosmici (veri grei ai electronului) – numita muografie arheologica – a detectat dovezi pentru o posibila a doua intrare si un coridor ascuns in Marea Piramida din Giza.
De asemenea, imagistica termica a dezvaluit mai multe anomalii termice care au ridicat mai multe semne de intrebare specialistilor.
Au fost prezentate mai multe explicatii, dar una dintre acestea, deosebit de sugestiva, a aratat ca anomaliile termice se datoreaza circulatiei crescute a aerului cauzata de un coridor sau camera ascunsa. S-au obtinut constatari similare utilizand analiza radiografica muonica.
Un studiu recent, publicat in „Journal of Applied Physics„, a aratat ca Marea Piramida este capabila sa concentreze energia electromagnetica, in special undele electromagnetice din gama de frecvente radio.
Cercetatorii au descoperit trasaturi rezonante asociate cu momentele electromagnetice dipolare si cvadrupolare ale piramidei.
In mod specific, analiza matematica a indicat faptul ca spatiile interioare si fundatia structurii rezoneaza atunci cand sunt lovite de unde radio externe, cu o lungime de unda de 200 pana la 600 de metri si pot controla propagarea si concentrarea acestei energii electromagnetice.
In aceste conditii rezonante, se constata ca distributiile campului electromagnetic in interiorul piramidei sunt canalizate si concentrate in camerele acesteia.
Este un lucru extraordinar sa vedem cum aceasta concentratie rezonanta a energiei electromagnetice de catre Marea Piramida poate fi confirmata folosind metode fizice de masurare si analiza, desi pentru multi oameni de stiinta care sunt foarte familiarizați cu marile piramide nu este deloc surprinzator.
Piramidele au multe trasaturi fizice care nu sunt deloc in concordanta cu faptul ca sunt doar niste „morminte funerare”.
Nu in ultimul rand, este foarte interesanta ingineria extrem de specifica a culoarelor si camerelor din piramide, care sunt capabile sa canalizeze si sa concentreze undele electromagnetice si acustice.
Grupul de cercetare intentioneaza sa utilizeze aceste rezultate teoretice pentru a proiecta nanoparticule capabile sa reproduca efecte similare in domeniul optic. Astfel de nanoparticule pot fi utilizate, de exemplu, pentru a dezvolta senzori si celule fotovoltaice extrem de eficiente.
Acest studiu recent ofera dovezi interesante ale unui nivel profund de intelegere si ale unor capacitati de inginerie tehnologica de care dispunea civilizatia care a construit piramidele.
Scepticii pot sugera ca este doar o coincidenta ciudata, desi „coincidentele anormale” incep sa se adune: sofisticarea necesara pentru a construi atat aceste piramide, cat si multe dintre structurile antice din locatiile inconjuratoare care pot canaliza undele sonore in moduri remarcabile.
Poate ca nu este atat de speculativ sa credem ca acesti constructori antici au inteles natura fenomenelor de unda ambientala si au fost capabili sa o manipuleze si sa lucreze cu aceasta folosind o constructie megalitica mareata.
Urmariti acest site – curiozitati stiinta – pentru a afla si alte lucruri noi si interesante despre universul in care traim.
Sursa: phys.org, resonancescience.org.
Acest articol a fost sustinut de cititori ca tine.
Misiunea noastra este sa oferim publicului stiri precise si captivante despre stiinta. Aceasta misiune nu a fost niciodata mai importanta decat este astazi.
Nu putem face, insa, acest lucru fara tine.
Sprijinul tau ne permite sa pastram continutul acestui blog gratuit si accesibil. Investeste in jurnalismul stiintific donand chiar astazi.