Triunghiul Alaska istorie
Mistere neelucidate

Triunghiul Alaska – disparitii invaluite in mister

Triunghiul Alaska, numit uneori si „Triunghiul Bermudelor din Alaska”, este un loc in salbaticia neatinsa a statului de frontiera, unde misterul persista si oamenii dispar intr-un ritm foarte mare.

Triunghiul Alaska leaga cel mai mare oras din sud, Anchorage, de Juneau, in partea de sud-est, si de Barrow, un oras mic de pe coasta de nord a statului. Aici se afla unele dintre cele mai neiertatoare salbaticii din America de Nord.

Localizare Triunghiul Alaska

Putina istorie despre Triunghiul Alaska

Zona a inceput sa atraga atentia publicului in octombrie 1972, cand un avion mic, privat, care il transporta pe liderul majoritatii americane Hale Boggs, congresmanul Alaska Nick Begich, un consilier, Russell Brown, si pilotul lor Don Jonz au disparut in aer in timp ce zburau din Anchorage la Juneau.

Timp de mai bine de o luna, 50 de avioane civile si 40 de avioane militare plus zeci de barci au acoperit o zona de cautare de 32.000 de mile patrate, dar nu au gasit nicio urma a avionului sau a barbatilor.

Dupa acest incident, Congresul American a adoptat o lege care impunea instalarea de transmitatori de locatie in toate avioanele civile din SUA.

Cu toate acestea, ulterior, mai multe avioane au cazut, excursionistii au disparut, iar rezidentii si turistii din Alaska pareau sa dispara si ei fara urma.

De fapt, din 1988, peste 16.000 de oameni au disparut in Triunghiul Alaska, cu o rata de disparitie a persoanelor de peste doua ori mai mare decat media nationala.

Intr-un an, dispar in Alaska 500-2000 de oameni, nemaivazuti niciodata. Autoritatile efectueaza sute de misiuni de salvare, dar cel mai adesea se intorc fara sa gaseasca persoanele disparute sau vreun alt indiciu.

Posibile explicatii ale disparitiilor din Triunghiul Alaska

Aceste disparitii sunt puse pe seama oricui, de la vremea severa la extraterestri, de la vartejuri de energie involburata pana la un demon malefic care isi schimba forma, originar in traditia indiana Tlingit, numit Kushtaka, „omul-vidra de pamant”, o creatura similara cu Bigfoot.

Legenda spune ca aceasta creatura le apare calatorilor sub o forma irezistibila (cum ar fi o ruda apropiata sau un copil vulnerabil). Apoi, creatura ademeneste victimele spre un rau din apropiere, unde le sfasie sau le transforma in alt Kushtaka.

Dar poate ca una dintre cele mai ciudate legende din Alaska a intrat in atentia publicului relativ recent, in 1992. Atunci, postul de televiziune local Channel 13 Anchorage a relatat despre aparenta descoperire a unei piramide imense, partial ingropate, la aproximativ 50 de kilometri de Muntele McKinley.

Dar cea mai probabila explicatie a acestor numerosi oameni disparuti este salbaticia in sine. In aceasta zona se afla paduri dense, varfuri muntoase stancoase, ghetari masivi, pesteri ascunse si crevase adanci.

Aici aeronavele doborate sau drumetii pierduti ar putea fi usor ascunsi si apoi acoperiti de zapada, stergand orice urma de activitate umana.

Acest peisaj aspru este, de asemenea, plin de animale salbatice si este supus vremii neiertatoare, inclusiv avalanselor.

Mai mult de jumatate din salbaticia zonei se afla in Alaska, iar multe dintre disparitiile permanente sunt legate de elemente naturale periculoase.

Alaska este delimitata de 33.000 de mile de coasta, contine peste trei milioane de lacuri, fauna salbatica neimblanzita si ierni care acopera zone vaste ale statului in zapada si gheata.

Vortexurile de energie

Cu toate acestea, exista multi care sustin ideea de vortexuri de energie in Triunghiul Alaska. Vortexurile energetice sunt considerate a fi centre de energie involburate concentrate in locuri specifice unde nivelul de energie  este cel mai intens.

Aceasta energie radiaza intr-o forma de con spiralat in sensul acelor de ceasornic sau in sens invers acelor de ceasornic, creand astfel efecte pozitive si negative. Se crede ca afecteaza oamenii in diferite moduri fizice, mentale si emotionale.

Vortexurile pozitive sunt favorabile vindecarii, meditatiei, creativitatii si autoexplorarii. Oamenii cauta in mod activ aceste locuri pentru a se simti inspirati, reincarcati sau inaltati.

Unele dintre locurile in care se spune ca exista vortexuri pozitive sunt piramidele egiptene, Stonehenge, desertul Sedona si templele si catedralele sacre din intreaga lume.

Pe de alta parte, vortexurile negative duc la drenarea sau epuizarea energiilor pozitive din vecinatatea lor. La oameni, se crede ca provoaca probleme de sanatate, inclusiv depresie, cosmaruri, dezorientare, confuzie si halucinatii atat vizuale, cat si audio.

De asemenea, se spune ca provoaca functionarea defectuoasa a instrumentelor electrice. Unele locuri despre care se spune ca sunt pline de vortexuri negative sunt Triunghiul Bermudelor, Marea Diavolului din Japonia si Insula Pastelui.

Masuratorile electronice din Alaska au gasit concentratii mari de anomalii magnetice, dintre care unele au perturbat busola cu pana la 30 de grade. In plus, echipele de salvare au raportat ca au halucinatii audio, dezorientare si ameteli.

In loc de concluzie

Nu este clar daca vortexurile din Triunghiul Alaska exista intr-adevar si teoria a fost deschisa unui scepticism bun, dar este posibil oare?

In ciuda avertismentelor autoritatilor cu privire la vreme, fauna salbatica si conditiile de mediu, sute de turisti viziteaza Alaska pentru a vedea pamantul nealterat, multi dintre ei nepregatiti pentru elementele naturale.

Unii dintre acesti oameni s-au pierdut probabil in mijlocul neantului, de aici rezultand numeroasele operatiuni de cautare si salvare efectuate in fiecare an.

Acest lucru, insa, nu explica de ce exista atat de multe disparitii in Triunghiul Alaska fata de ​​alte parti ale statului.

Indiferent daca disparitiile misterioase din Triunghiul Alaska sunt rezultatul unor pericole naturale, vortexuri energetice ciudate sau spirite rele antice, ele sunt cu siguranta alarmante.

Urmariti acest site – curiozitati stiinta – pentru a afla si alte lucruri noi si interesante despre universul in care traim!


Sursa: discovery.com, legendsofamerica.com, thetravel.com, themanual.com.


Acest articol a fost sustinut de cititori ca tine.

Misiunea noastra este sa oferim publicului stiri precise si captivante despre stiinta. Aceasta misiune nu a fost niciodata mai importanta decat este astazi.

Nu putem face, insa, acest lucru fara tine.

Sprijinul tau ne permite sa pastram continutul acestui blog gratuit si accesibil. Investeste in jurnalismul stiintific donand chiar astazi.

                                                                                             

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.